Wie zijn we?

Lynn en Tessy zijn actieve Mechelse vrouwen en door hun passie voor gezondheid en beweging vonden ze elkaar. Twee vrouwen met een missie!Trotse oprichters

Lynn

Ik ben altijd al met sport bezig geweest met acrogym als hobby, eerst als gymnast en ondertussen reeds enkele jaren fiere trainster. Naast acrogym viel ik ook voor pilates en sinds 2016 ben ik Pilates instructrice na een opleiding bij Studio Zoya. Zo werd Atelier PUUUR geboren, een warme plek waar onthaasten, duurzaam en gezond leven centraal staan met een focus op beweging met pilates en workshops rond gezond leven.
In mijn gewone pilateslessen begon ik steeds meer zwangere of pas bevallen vriendinnen te hebben, waardoor mijn interesse was gewekt en ik ondertussen gespecialiseerd ben in pre- en postnatale pilates. Door de grote vraag ontstond het idee om hier apart iets mee te doen en toen leerde ik Tessy beter kennen via haar man Ruben…

Tessy

Ik ben kinesiste en voedingswetenschapper van opleiding gespecialiseerd in pre- en postnatale begeleiding en bezig met een doctoraat rond preconceptie zorg. Onderzoek en mensen informeren rond gezondheid voor, tijdens en na de zwangerschap is echt mijn passie.
Tijdens mijn eigen zwangerschap ontbrak voor mij ook een aanbod aan sport en leuke informatieve workshops rond gezondheid.

Met deze info in de achterzak en baby Odette in de draagzak, begon het al snel te kriebelen om zelf sportlessen en workshops voor (aanstaande) mama’s te geven. En toen ontmoette ik Lynn…

Én zo is Mama Moves Mechelen ontstaan.

“In onze omgeving krijgen we enorm veel vragen rond beweging, voeding en zwangerschap. Niet zo gek, want er zijn enorm veel misvattingen rond. Dat terwijl een gezonde levensstijl net heel belangrijk is, vooral rond de periode van je zwangerschap. Het zorgt voor minder complicaties én het heeft uiteraard ook een enorme invloed op de gezondheid van je baby. De eerste 1.000 dagen van het leven is een gezonde levensstijl dus extra belangrijk. 1000 dagen? Dit omvat van drie maanden voor je zwanger wordt, tot het tweede levensjaar van je baby. Met Mama Moves willen we niet alleen mama’s in spe enthousiast maken over het thema, maar hen meteen ook de juiste, wetenschappelijk onderbouwde informatie en oefeningen aanbieden over wat mag, wat kan en wat goed is voor je lichaam voor tijdens en na de zwangerschap.”

Extra toppers in ons team!

Tatjana

Na jaren samen met Lynn een passie voor acrogym te hebben zowel op de mat als later ernaast als trainer vervoegt Tatjana nu ook ons Mama Moves Team!

Tatjana aan het woord: 'Van kinds af aan ben ik gepassioneerd door sport en beweging. Als jong meisje stond ik dan ook vaker op mijn handen dan op mijn voeten. Door mijn interesse in het menselijk lichaam ging ik kinesitherapie studeren en na deze studies besloot ik een extra postgraduaat ‘pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie’ te volgen.

Zo begon ik aan het begeleiden van vrouwen gedurende hun zwangerschap en post-partum. Actief blijven tijdens de zwangerschap is zeer belangrijk en heeft positieve gevolgen voor zowel de moeder als de baby.

Wanneer Lynn en Tessy me vroegen om mee groepslessen te komen geven bij Mama Moves zei ik dan ook geen nee… Tijdens mijn lessen leg ik graag de focus op bewustwording van de bekkenbodemspieren in combinatie met een leuke en intensieve workout.'

Lieselot

Lieselot oftwel Lizzy vervoegt ons team als vaste yogi teacher. 

Lizzy aan het woord: 'Vanaf mijn 4 jaar heb ik enorm veel gedanst, zowat alle stijlen van ballet tot breakdance en alles daartussen. Toen ik na mijn studies begon te werken in een tijdsrovende job was er geen tijd meer voor hobbies, tot die quarterlife crisis zich kwam opdringen en me dieper en echt naar mezelf liet gaan kijken. Ik maakte de belofte aan mezelf om mijn meest fitte en gezonde leven te leven en beweging stond meteen weer op mijn prioriteitenlijstje. Zo ontdekte ik yoga en dit gaf me meteen alles wat ik nodig had zowel op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Ik volgde verschillende opleidingen (yin-TCM, hatha, vinyasa) en maakte en de carrièreswitch naar yogadocente.
Ik merkte dat mijn yogi's hun me-moment op mijn mat schrapten van zodra ze zwanger werden wanneer dit dan ook net zo belangrijk is.  Ik besloot hier iets aan te doen en volgde een extra prenatale yoga opleiding (Eve Mintiens, Inspirational Yoga), zo kan jij ook zwanger zorgeloos blijven genieten van je eigen momentje bij ons op de mat met begeleiding op maat. 


Van 1 december tot eind mei zal Lieselot ons even verlaten om helemaal in wanderlust-modus te gaan en de wereld of toch Latijns-Amerika in te trekken. No worries, wij hebben een zalig nieuw teamlid Evelien die haar mat voor jullie zal uitrollen en de PRE-Yoga zal overnemen. Scrol verder naar beneden om Evelien te leren kennen:)


Younnah

Als kine bij Health In Progress en sporadische uit de nood helper bij ons als vervanger voor onze lesjes zijn we heel blij haar nu als vast teamlid te mogen verwelkomen :)

Younnah aan het woord: “ Als kind was ik een fanatiek sporter en stond stil zitten niet in mijn woordenboek. Met een ouder als kinesitherapeut werd de interesse in beweging en gezondheid me met de paplepel meegegeven. Het voelde voor mij dan ook heel logisch aan om in 2013 te kiezen voor de opleiding kinesitherapie. Ik liep destijds stage bij Health in Progress waar ik uiteindelijk ben blijven hangen, maar ook waar mijn interesse voor osteopathie ontstond. Een opleiding waar ik in 2018 mee ben gestart en tot op heden nog steeds mee bezig ben (laatste loodjes 😉 ). Ik leer duidelijk graag bij over gezondheid en de natuurlijke beweging van het menselijk lichaam maar waar ik vooral veel energie uit haal is dit overbrengen aan andere mensen en hen actief in beweging brengen. Onder dit motto begeleid ik ook al jaren zwangere vrouwen tijdens een wekelijks uurtje aquagym.

Als vaste kine (en binnenkort osteopaat) bij Health In Progress - en dus ook collega van Tatjana - hoorde ik al deels bij de Mama Moves-familie bij doorverwijzingen of als sporadische vervanger voor hun lesjes. Ik vond de lesjes geven altijd zeer fijn en ben dus ook blij om vanaf september 2022 een vast teamlid te worden voor de PRE-Cardio&Pilates les die ik afwisselend met Tatjana zal geven.'

Anke

We zijn heel blij om nu ook de creativiteit van de mama's naar boven te kunnen halen en verwelkomen hier heel graag Anke Van Os voor in ons team voor alle Mama Makes workshops.

Anke aan het woord: Door een warm hart voor jonge ouders en creatieve projecten, verscheen in maart 2021 mijn boek 'De leukste DIY's voor mama's (in spe)', uitgegeven door Lannoo. In september 2021 besliste ik mijn passie te volgen en als zelfstandige aan de slag te gaan met diverse creatieve projecten rond het ouderschap in de brede en soms fragile zin. Door mijn jarenlange ervaring als rechercheur op de dienst jeugd en gezin/zedenfeiten bij de lokale politie, probeer ik ook extra aandacht te hebben voor diversiteit en inclusiviteit. Zelf woon ik in Mechelen en ben ik mama van twee jonge kindjes, Lex (4 jaar) en Lucie (2 jaar). Ik heb knaldrang om bij Mama Moves de Mama Makes workshops te geven om zo nog meer verbindende momenten te creëren tussen de jonge Mechelse mama's. 

Mama Makes staat voor creatieve en verbindende ontmoetingsmomenten.
Niet alleen voor de knutselmama’s of papa’s, maar voor alle jonge ouders.

It takes a village to raise a child

Wij houden van kruisbestuiving en helpen jou als mama graag op alle vlak verder. Dit betekent ook jou doorverwijzen naar onze contacten afhankelijk wat en wie je nodig hebt. 
Ontdek hier al enkele van onze partners (maar er zijn er veel meer..)

Meet Ruben: (Baby)- Osteopaat

Heeft je baby krampjes? Is slapen een enorm probleem? Dan kan baby osteopathie helpen. Deze specialisatie binnen osteopathie focust op zachte technieken om verschillende klachten bij kleine kindjes aan te pakken. Ruben Cools van Health In Progress is je man hiervoor! Ook tijdens of na de zwangerschap kan hij je ondersteunen bij klachten

Meer info
Meet Tatjana: Bekkenbodem-therapeut

Tatjana herkennen jullie al waarschijnlijk :)
Een ware aanwinst in ons Mama Moves team als lesgever, maar in hoofdberoep ook zeker dé persoon om langs te gaan als mommie (to be). Wij kunnen niet hard genoeg benadrukken hoe belangrijk wij het vinden om naar een bekkenbodemtherapeut te gaan en werken hier graag nauw mee samen. 
Als bekkenbodemtherapeut begeleid Tatjana jou zowel tijdens je zwangerschap als postpartum

Contacteer Tatjana: kinestans@gmail.com
Meet Evelien: PRE-Yoga teacher

Evelien doet ze niets liever dan nieuwe plekken, mensen en passies ontdekken en zo kwam yoga bijna 10 jaar geleden op haar pad. Aanvankelijk als fysieke uitlaatklep voor een stressvolle job, later ook als way of life. Een manier om evenwichtiger in het leven te staan.
Na een 100hr opleiding tot yin yoga teacher en een bijscholing zwangerschapsyoga startte ze met lesgeven in beide disciplines. Later volgde er nog een 200hr opleiding Prana Vinyasa. Sinds ze zelf een dochtertje heeft, kan ze zich nog beter inleven in waar een zwangere vrouw deugd van heeft en wat die zoekt in een yogales.

Naast yoga beoefenen, geniet Evelien van lekker eten, reizen en wandelingen in de herfstzon met dochtertje en hond.

Vanaf eind november zal Evelien de PRE-yoga lessen voor haar rekening nemen tijdens de afwezigheid van Lieselot (Lieselot gaat 7 maanden op avontuur naar Latijns-Amerika)

Big FAMILY

Bekkenbodemtherapie, kine, voedingsbegeleiding, coaching,... vraag het ons en we verwijzen je met plezier door!

Ook graag mee doen aan deze kruisbestuiving, geef ons een seintje wij maken graag kennis.

Hier al enkele toppers: 

UIteraard onze vaste stek en hubby van Tessy Health In Progress

Vroedvrouwenpraktijk De Wolk
Kine Leen Vanseuningen (volg haar zeker ook op insta voor vele tips & tricks)
Vroedvrouwenteam Mechelen
Vroedvrouwenteam De Koala
Vroedvrouw Liesje

...


Top