Mama Moves

Wekelijkse groepslessen en vaste reeksen

PRE-Cardio & Pilates ~ Fit Mommy 2 be

Zwanger en sporten, tuurlijk gaat dat samen! In deze sessies focussen we op een combinatie van cardio en pilatesoefeningen voor onze mommies to be. 
We starten met een actiever deel op maat van jouw lichaam (en buik) om nog eens lekker te zweten. Nadien gaan we over naar pilatesoefeningen. We bewegen en trainen je spieren op een ontspannen manier terwijl je bewust bezig bent met je lichaam. Pilates en zwangerschap zijn een perfect match! Door de juiste oefeningen leer je je core versterken en je spieren verstevigen en toch ook te ontspannen en stretchen tussendoor, dit allemaal met op maat aangepaste oefeningen voor mommies to be! 


Elke donderdag om 19u30

Schrijf je in!
POST-Pilates ~ Back to Basics (vaste reeks)

Net bevallen? In deze 5 weekse-reeks focussen we op het aansterken van het postnatale lichaam met focus op bekkenbodem, buik en billen. We combineren die focus met basis-pilatesoefeningen en alledaagse bewegingen. Deze lessen kan je enkel per reeks boeken.
In les 1 krijg je korte theorie met kine Tessy samen met een introductie en bewustwording van je lichaam en spieren. In de volgende lessen wordt de kennis omgezet in praktijk in combinatie met pilatesoefeningen met pilates-instructrice Lynn. Een pérfecte aanvulling bij je postnatale kine-sessies. De laatste les maken we er een Mama baby Moves les van en doet je kleine spruit mee!
Vaste reeksen op dinsdag 11u-12u ~ eerstvolgende reeks:
27/10 tem 17/11 + 20/10 (Mama Baby) of 27/11 (Mama Baby)

Schrijf je in!
Mama Back in Shape

Na groen licht van je kine (en onze POST-reeks waar de focus is gelegd op het terug aansterken van je core en bekkenbodem) heb jij helemaal zin er terug in te vliegen!
We gaan hier progressief verder met het trainen van je boven-en onderlichaam via een reeks kracht- en cardio-oefeningen. Verschillende variaties op de oefeningen maken het mogelijk om de training aan jouw ritme. Een fun-les samen met andere kersverse mama’s ideaal als aanvulling na onze post-reeks!


In blijde verwachting van een datum

Mama Yoga met Kaatje (vaste reeks)

Zwangerschapsyoga helpt je om gezond zwanger te zijn. Emotionele en lichamelijke ongemakken kunnen verlicht of verholpen worden zoals bijvoorbeeld bekken- en ruglast, angsten, stress,… We leren je houdingen, ademhaling- en ontspanningsoefeningen zodat jij en je baby fysiek en emotioneel in balans kunnen komen.
De reeks van 6 lessen wordt zo opgebouwd dat je vol vertrouwen naar de bevalling toe kan leven. Elke les heeft een specifiek thema: aarden, loslaten en ontspannen van bekkenbodem, duik in de weeën, kracht van beweging en verticaliteit, vloeibaarheid etc.
Vanaf 20 weken zwanger
NIEUWE EXTRA REEKS op woensdagen 10u30-11u30:
07/10~14/10~21/10~28/10~18/11~25/11 (4/11 en 11/11 geen les)

Op maandagen 17u30-18u30 ~ eerstvolgende reeks:
NIEUWE REEKS: 09/11 tem 14/12

Schrijf je in!
Mama baby Moves

Sporten en quality time met je baby. Dat kan zeker! Je baby? Die doet gewoon mee!
Je baby vindt het namelijk geweldig om ‘mee te bewegen’. In deze sessies betrekken we je kleine spruit mee in de oefeningen en bevorderen zo ook de motorische ontwikkeling van jouw baby. Heerlijk samen bewegen! En de leuke oefeningen kan je zo later thuis herhalen. Van 6 weken tot 1 jaar.
(De gezondheid en het lichaam van mama en baby staan voor ons centraal. Daarom verwachten we dat je als mama reeds gestart bent met postnatale kine vooraleer je deelneemt aan deze sessies.)


Maandelijks ~ Volgende lessen: dinsdag 20 oktober om 11u00 - vrijdag 27 november om 11u00

Schrijf je in!
Mama Papa Baby Moves

En nog extra quality time voor het hele gezin! Een leuke duo-workout met je partner (of je mama of meter?) en baby! Niet alleen wordt aan jullie lichaam gewerkt, ook jullie band wordt sterker. Van 6 weken tot 1 jaar.
(De gezondheid en het lichaam van mama en baby staan voor ons centraal. Daarom verwachten we dat je als mama reeds gestart bent met postnatale kine vooraleer je deelneemt aan deze sessies.)

Sporadisch ~ Volgende les: zondag 29 november om 15u00

Schrijf je in!
Mama Walks

Wij willen alle mama’s in beweging. Net bevallen of enkele maanden zwanger? Deze fijne
wandeling is toegankelijk voor iedereen!  In de gezonde buitenlucht en makkelijk in gewone kledij zonder helemaal sportklaar te hoeven zijn.
Samen met vroedvrouw Fiene nemen we jullie mee op een leuke wandeling (+/-1 uur) in of rond Mechelen inclusief een drankje on the road. Onderweg kom je van Fiene leuke tips en tricks rond het moederschap te weten.
Je kleine spruit vergezeld ons uiteraard ook - of nog lekker veilig in mama’s buik - of knus in de draagzak - of in de buggy/fietskar...

Sporadisch ~ Volgende edities: 
maandag 2 november om 10u30
zaterdag 12 december om 10u30


Schrijf je in!

PRIJZEN EN INFO

In de agenda werken we met 'punten' die worden toegekend aan je naam.
Wekelijkse lessen:
13 euro losse les ( 2 punten)
120 euro voor een beurtenkaart (20 punten)

Reeksen: 
4-weekse POST-reeks + mama baby moves: 11 punten
6-weekse YOGA-reeks: 13 punten

Enkele handige weetjes:

  • Uitschrijven kan tot 3 uur voor aanvang van de les. Indien je niet kan komen, gelieve je steeds uit te schrijven, zo geef je de kans aan anderen om er toch bij te zijn.
  • Is de les volzet?Schrijf je in op de wachtlijst! Wanneer er iemand wegvalt, wordt je inschrijving automatisch bevestigt
  • Bij niet uitschrijven of te laat annuleren, wordt de les automatisch aangerekend

covid-maatregelen

Gelieve binnen te komen met je masker aan tot op je mat. Van zodra je op de mat staat mag het uit.

Mee te brengen:
• Indien mogelijk je eigen matje (er zijn ook matjes in ons atelier in Mechelen die je kan lenen en ontsmetten)
• Een handdoekje
• een drinkbus water ( wij zijn geen fan van plastic)

Thuis laten: stress en drukte :)

Ga naar de lessen en reeksen ~ Inschrijven maar!
Top